Modern Dairy Farms - Η σημασία της ακριβούς ανίχνευσης θερμότητας

 Καθώς η χρήση της τεχνητής γονιμοποίησης κερδίζει έδαφος στις σύγχρονες γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις, η σημασία της ακριβούς ανίχνευσης θερμότητας γίνεται πιο κρίσιμη για την κερδοφορία των εκμεταλλεύσεων.


Οι παραδοσιακές μέθοδοι ανίχνευσης θερμότητας βασίστηκαν στην οπτική παρατήρηση της συμπεριφοράς που σχετίζεται με τη θερμότητα που εμφανίζεται από τις αγελάδες χρησιμοποιώντας πρόγραμμα προβολής AM-PM - οι αγελάδες παρατηρούνται για μισή ώρα δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ. Η μέση ακρίβεια της οπτικής παρατήρησης είναι περίπου 40% λόγω του γεγονότος ότι η οπτική ανίχνευση θερμότητας απαιτεί εξειδίκευση, οι μικρές θερμοκρασίες είναι συχνές και μπορεί να πέσουν μεταξύ των παρατηρήσεων, οι περισσότερες θερμάνσεις συμβαίνουν μεταξύ των μεσάνυχτων και των 6 π.μ. όταν δεν υπάρχει κανείς να τις δει μεταξύ άλλων λόγων. Προφανώς αυτό το επίπεδο ακρίβειας αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά.


Η αναποτελεσματικότητα της οπτικής παρατήρησης οδήγησε στην αφομοίωση διαφόρων τύπων λύσεων στο ζήτημα της ανίχνευσης θερμότητας. Αυτά τα βοηθήματα ανίχνευσης θερμότητας μπορούν γενικά να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: αισθητήρες συναρμολόγησης που παρέχουν ένδειξη της αγελάδας στη θερμότητα που συναρμολογείται από άλλη αγελάδα, πρωτόκολλα συγχρονισμού ορμονών που χρονολογούν τους κύκλους θερμότητας των αγελάδων και ηλεκτρονικά βοηθήματα ανίχνευσης θερμότητας.


Η βαφή ουράς και οι αισθητήρες στήριξης παρέχουν μια ένδειξη στον αγρότη εάν η αγελάδα έχει τοποθετηθεί από άλλες αγελάδες (μια τυπική συμπεριφορά που σχετίζεται με τη θερμότητα) και ως εκ τούτου είναι σε θερμότητα. Αυτές οι μέθοδοι δεν παρέχουν αξιοσημείωτη βελτίωση στην ακρίβεια ανίχνευσης θερμότητας, καθώς επηρεάζονται από δραστηριότητες αγελάδας που δεν σχετίζονται με τη θερμότητα, ούτε είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο έναρξης του κύκλου θερμότητας για τη βελτιστοποίηση του χρονισμού της γονιμοποίησης και απαιτούν σημαντική επένδυση στην εργασία για τη διαχείριση, συντήρηση και παρακολούθηση τους.


Μια άλλη δημοφιλής μέθοδος που αποσκοπεί στην αύξηση της ανίχνευσης θερμότητας είναι η χορήγηση πρωτοκόλλων συγχρονισμού ορμονών για συγχρονισμό του χρονισμού των θερμών σε ολόκληρη την αγέλη. Οι αγελάδες υποβάλλονται σε ορμονικές βολές που προκαλούν όλες τις εγχυμένες αγελάδες σε θερμότητα σε ένα συγκεκριμένο χρόνο κατά τον οποίο θα γονιμοποιηθούν. Ενώ μπορεί να λύσουν το ζήτημα της γνώσης πότε συμβαίνει μια ζέστη, αυτά τα πρωτόκολλα επιβαρύνουν σημαντικά την εργασία και την αγορά ορμονών. Μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε έρευνα σχετικά με την επίδραση των ορμονών στις αγελάδες και στο κοινό που καταναλώνει γάλα. Είναι πολύ πιθανό ότι μια αρνητική δημόσια αντίδραση θα αυξηθεί εάν η έκταση της χρήσης προγραμμάτων συγχρονισμού θα δημοσιοποιηθεί.


Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ανίχνευσης θερμότητας εισήχθησαν για πρώτη φορά στην αγορά τη δεκαετία του 1980 με την ανάπτυξη βηματόμετρων. Τα βηματόμετρα είναι δεμένα στο πόδι της αγελάδας και μετράνε τον αριθμό των βημάτων που κάνει - μια αύξηση στον αριθμό των βημάτων που λαμβάνει η αγελάδα παρέχει μια ακριβή ένδειξη 70% -80% της αγελάδας να βρίσκεται σε ζέστη.


Τα βηματόμετρα δεν μπόρεσαν ποτέ να δημιουργήσουν σημαντική διείσδυση στην αγορά λόγω της σχέσης κόστους-οφέλους. Η ακρίβεια 70% δεν ήταν αρκετή για να ωθήσει τους αγρότες να επενδύσουν σε αυτά τα συστήματα.


Η επόμενη έκδοση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ανίχνευσης θερμότητας ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το σύστημα ανίχνευσης Heatime®. Το Heatime® που βασίζεται σε μια ετικέτα τοποθετημένη στο λαιμό που περιέχει έναν μικροεπεξεργαστή και ένα τρισδιάστατο επιταχυνσιόμετρο ήταν μια άμεση επιτυχία. Η ετικέτα παρακολουθεί συγκεκριμένη κίνηση που σχετίζεται με τη θερμότητα και την έντασή της, η οποία έφερε την ακρίβεια του συστήματος σε 90% -95% ανίχνευση θερμότητας. Μέχρι το 2010, το Heatime® έγινε το σύστημα με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο με περίπου ένα εκατομμύριο ετικέτες ανίχνευσης θερμότητας, αποδεικνύοντας ότι οι αγρότες είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε τεχνολογίες που παρέχουν μια πραγματική λύση σε αυτό το ζήτημα.  γραφειο ιδιωτικων ερευνων


Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αναπαραγωγής είναι το κλειδί για την κερδοφορία των γαλακτοκομικών εκμεταλλεύσεων. Εκτιμάται ότι το κόστος μιας «ανοιχτής ημέρας», κάθε μέρα που μια αγελάδα που θα πρέπει να είναι έγκυος δεν είναι έγκυος, κοστίζει στον αγρότη κατά μέσο όρο 4 $ σε χαμένη παραγωγή γάλακτος, απώλειες πωλήσεων μοσχάρι και χαμένες πωλήσεις αγελάδων, καθώς και επιπλέον το κόστος εργασίας, το κτηνιατρικό κόστος, το κόστος αγοράς δαμαλίδων, το κόστος αναπαραγωγής και το κόστος τροφής.

Comments

Popular posts from this blog

How To Get A Free VPN For PC

What is Satta Matka?

Waterpijp Smaken From Shisha Quality Review